takže ten link odkiaľ som to zobral
ec.europa.eu/eures/eures-searchengine/se...=2945&nnImport=false
treba pozerať a hľadať ponúk je v tomto čase docela dosť, ale naozaj je lepšie ak ja človek priamo tam a chodí a hľadá.. A takisto aj s nejakými základmi angličtiny sa uchytíš, hlavne že budeš šikovný a aj tak sa tam skor budeš učiť norsky ako anglicky. Len pamätajte, že tam slovák slovákovi (ak si není jeho rodina a ak si není vychovaný vo viere)vobec nepomože. Je to smutné ale je to tak. To už skor ti pomože ten Nór ako vlastný...
Naozaj to chce veľké presvedčenie a odhodlania a túha odísť do tejto peknej krajiny. Mnohí z vás si poviete aj by som skúsil, ale bojím sa neviem reč, nepoznám krajinu, mám rodinu, ženu, deti..alebo možno som už na to starý a podobne. Možno choďte aspoň na 1-2 týždne pozrieť, pohľadať a poviete si áno toto je to správne pre mňa, pre rodinu, vedel by som tu žiť a možno naopak ďakujem stačilo. Viem aj to niečo stojí, ale možno sa to oplatí pre ten pokoj a dobrý pocit a neskor si to nemusíte aspoň vyčítať že ste to neskúsili a nič pre to neurobili. Nemusíte sa báť, že vám tam nepomožu neporadia kam ísť, kde hľadať. Netreba sa báť a hlavne to predom nevzdávať!